Întrebări frecvente

Întrebări frecvente
Pentru a găsi un eventual răspuns care vă interesează folosiți Ctrl+F în browserul dvs. apoi introduceți cuvântul.
ÎNTREBĂRI FRECVENTE:
1. Ce durată video se poate înregistra pe un card MicroSD de 32GB?
R: Depinde de rezoluția aleasă, iată câteva exemple aproximative:
1440p ~ 2,5 ore
1080p 60 fps ~ 3,5 ore
1080p 30 fps ~ 4,5 ore
720p 30 fps ~ 9 ore
Dacă doriți mai multe ore înregistrate pe card folosiți carduri mai mari, până la 128GB, sau time-lapse (înregistrare temporală):
2. Ce este Înregistrarea temporală (time-lapse)?
R: Înregistrarea temporală o puteți folosi la drumuri lungi, în excursii, prin alegerea unui FPS redus putându-se înregistra durate lungi ale videoclipurilor într-un interval de timp mai scurt, spațiul ocupat pe card reducându-se astfel foarte mult. Aceste înregistrări nu au sonor și când sunt redate apar ca și cum ați derula dvs. pe repede-înainte. În acest mod, între segmentele de videoclip pot lipsi 1-2 secunde.
3. Cum redau sau cum repar un videoclip eronat (corupt)?
R: Fișierul respectiv se repară automat dacă îl redați direct pe cameră. Apoi îl veți putea reda și pe PC.
4. La ce folosește Filtrul CPL antireflex (Lentila CPL)?
R: Majoritatea bordurilor auto afișează o reflexie în parbriz. Acest filtru le elimină în cea mai mare măsură.
5. Cum se folosește Detecția Mișcării (Motion Detect)?
R: Detecția mișcării presupune în primul rând alimentarea la o sursă permanentă de curent dacă doriți ca după oprirea motorului camera să înregistreze atunci când detectează mișcare. Lungimea videoclipurilor este de 2 minute iar dacă mișcarea este continuă camera nu se va opri din filmare niciodată. Dacă nu se detectează mișcare timp de 60 de secunde înregistrarea se va opri, iar camera va aștepta o nouă mișcare. Atenție! Dacă ați oprit manual înregistrarea unui videoclip pornit ca și detecție a mișcării, această funcție este dezactivată din acel moment astfel încât chiar dacă va fi mișcare în fața camerei înregistrarea nu va mai porni automat. Este indicat să reporniți camera și să lăsați detecția mișcării să funcționeze singură.
6. Camera nu are baterie sau acumulator? La ce folosește super condensatorul?
R: Camerele auto, spre deosebire de alte camere, sunt expuse timp îndelungat căldurii și frigului. Bateriile nu rezistă timp îndelungat acestor condiții și cedează la un moment dat. Soluția, mai scumpă, este folosirea super condensatorilor. Aceștia sunt necesari pentru a salva ultimul videoclip filmat când motorul este oprit și alimentarea camerei este astfel întreruptă. Atenție! O cameră auto pornește și oprește înregistrarea odată cu pornirea și oprirea automată a motorului și nu are nevoie de autonomie a bateriei deoarece aceasta nu se demontează din parbriz pentru a filma cu ea în afara mașinii. Rolul unei baterii, acumulator, super-condensator într-o cameră auto este doar de a stoca pe card în condiții de siguranță videoclipul care se înregistra în momentul întreruperii curentului.
7. Cum pot urmări pe hartă deplasarea în cazul camerelor auto cu  GPS?
R: La modelul SG9665XS urmărirea pe hartă se face doar folosind Registrator Viewer. În cazul SG9663DC mai este nevoie de și de NovaTrakt. Detalii, aici.

Nu sunt produse în această categorie.